• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Opositsiooni ettepanekud põrkuvad vastuseisule

  "Võib juhtuda, et rohelised lähevad hoopis opositsiooniga ühte mesti, kuid arvatavasti siiski mitte," spekuleeris sotsiaaldemokraat Eiki Nestor. Seega ennustas Nestor, et tänane lugemine üllatusi ei too.
  Roheliste elektriaktsiisi tõstmise eelnõu hääletusele täna ei lähe, sest erakond võttis ettepaneku tagasi. Rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas nentis, et opositsioonist tuleb siiski poolehoidjaid juurde võita. Kui roheliste elektriaktsiisi tõusu ja kilekotimaksustamise eelnõu läbi lähevad, on enamushääled kindlustatud. Roheliste esindaja Toomas Trapido lootis, et koostöö IRLi ja Reformierakonnaga kannab vilja.
  Keskerakondlase Kadri Simsoni hääles oli eile veidi kahetsust, et kokkulepe sõlmitakse hääletuseväliselt. "Rohelised on läinud koalitsioonipartnereid turvama. Nad teevad seda, et saada oma projektide jaoks raha," sõnas eile Šotimaal viinud Simson.
  Rõivase sõnul vastab niigi eelarve Maastrichti kriteeriumitele, kuid väikse rahalise puhvri ehk 400 miljonit võiks riik siiski koguda. Pärast esimest lugemist laekunud muudatusettepanekud ei anna Rõivase hinnangul tulusid juurde, vaid toovad kaasa rohkem kulusid.
  Sotside ettepanek tulumaksu 24 protsendile tõsta ja käibemaksu protsendi võrra alandada on Rõivase arvates pehmelt öeldes jabur. Suvel järsult tõstetud käibemaks andis juba piisava õppetunni, et niivõrd lühikese etteteatamise ajaga ei saa selliseid otsuseid teha.
  Keskerakonna ettepanekut kärpida julgeolekuraha ja võtta Eesti Energialt täiendavaid dividende nimetas riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas ebaprofessionaalseks.
  "Minu arvates oli nende ettepanek ülejala tehtud ega polnud hästi läbi mõeldud," lausus Reformierakonda kuuluv Rõivas. Tema hinnangul pole mõistlik Eesti Energialt täiendavaid dividende välja võtta, sest sel viisil tekiks riigil defitsiiti hoopis juurde.
  Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Kadri Simson ütles selle peale, et neil on andmed, justkui sooviks valitsus järgmisel aastal Eesti Energiast nagunii rohkem raha välja võtta, kui esialgu plaanitud. Et nende ettepanek eelarvesse defitsiiti juurde tekitab, on Simsoni sõnul retooriline avaldus.
  2008.-2009. majandusaasta kasumist otsustas Eesti Energia nõukogu maksta omanikule dividende 324 miljonit krooni.
  Autor: Katariina Krjutshkova
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Nädal raadios: Enefit Green, olümpiavõitja ja spordiajakirjaniku investeeringud ning kinnisvara flippimine
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Lõppeval nädalal osutusid enim kuulatuteks hommikuprogrammides lahatud teemad – olümpiavõitja Gerd Kanteri investeeringud ning investor Toomase soovitused Enefit Greenist kasumi võtmiseks. Samuti kuulati saateid kinnisvara teemadel ning spordiajakirjanik Aet Süvari investeerimiskogemuse jagamisest.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.