Kadri Jakobson • 18. november 2009 kell 21:00

Pärnu linna veidrad puhkusekäskkirjad

Äripäeva käsutuses on Pärnu linnapea Mart Viisitamme heaks kiidetud ja allkirjastatud puhkusekäskkirjad, millega linnavalitsus puhkusetoetust maksis. Näiteks said 13. palga abilinnapea Simmo Saar, nõunik Delia Reimann ja teised linnavalitsuse töötajad.

Palju küsimusi tekitab abilinnapea Simmo Saare 6. veebruaril kinnitatud puhkusekäskkiri. Nimelt on Saarele antud alates 10. veebruarist kuus päeva puhkust ning on makstud ühe kuupalga ulatuses puhkusetoetust 39 267 krooni. Kuus päeva hiljem, 12. veebruaril vormistati uus käskkiri, millega tühistati sellest puhkusest neli päeva.

Viistamme nõunik Delia Reimann sai aga puhkust ühe päeva, mille eest maksti talle puhkusetoetust ühe kuupalga ulatuses.

Pärnu abilinnapea Jane Mets on allkirjastanud paar puhkusekäskkirja, sest asendas linnapead. Küsimusele, kas puhkus vormistati puhkuse või selle tarvis, et maksta välja puhkusetoetust, vastas Mets: "Te juba ise vastate sellele küsimusele."

Äripäev küsis puhkusekäskkirjade kohta hinnangut ka juristidelt, kelle arvates võib juriidiliselt olla kõik korrektne.

Hetkel kuum