BÖRS: Euroopas väike langus

Romet Kreek 19. november 2009, 14:03

Euroopas veavad langust kaevanduskompaniide aktsiad, kuid ka Danone sai karistatud kasvuprognoosi alandamise eest.

Dow Jones Stoxx 50 indeks langes 0,6 protsenti. Laiem Dow Jones Stoxx 600 indeks langes 0,6 protsenti. Indeksi 57 protsendine tõus 9. märtsi põhjast on ajanud aktsiaindeksi hinna-kasumi suhte 53ni, mis tähendab, et aktsiad on pea kallimad alates 2003. aastast.

„Turud on kuue kuuga läinud päris agressiivselt üles ja nüüd on aeg rahunemiseks,“ ütles Baring Asset Managementi investeerimisjuht Marino Valensise Bloombergile. „Üle maailma on aktsiaturgude kauplemismahud hakanud kahanema ja see võib vihjata, et lühiajaline turu tipp on lähedal.“

Group Danone aktsia tegi kuue kuu suurima päevasisese languse, kuna maailma suurim jogurtitootja langetas keskpika perspektiivi käibekasvu prognoosi, sest tarbijate tarbimisharjumused on teinud läbi muutuse. Kui varem prognoosis ettevõte keskpikaks perioodiks ilma ülevõtmiste ja valuutakursimuutusteta käibe 8-10 protsendist kasvu aastas, siis uus prognoos on vähemalt viie protsendine kasv. Aktsia langes 3,8 protsenti, 40,88 eurole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. November 2009, 14:03
Otsi:

Ava täpsem otsing