• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  'Mozarti usku' tipp-pianist taas ERSO ees

  Tema viimane ülesastumine ERSOga on jäänud juba kahe aasta taha. Tunnustatud Mozarti interpreedina esitab ta seekord Wolfgang Amadeus Mozarti Klaverikontserdi nr 22. ERSO repertuaaris oli see kontsert viimati ligi 15 aastat tagasi Kalle Randalu ja dirigent Peeter Lilje esituses.
  Seekord on dirigendipuldis samuti Viini klassikalise koolkonna pühendunud ja auhinnatud interpreet, Kesk-Põhjamaa Kammerorkestri asutaja ja dirigent Juha Kangas, kellega seob Kalle Randalut kauaaegne koostöö, muuhulgas on ettekandele toodud arvukalt Mozarti klaverikontserte.
  Kalle Randalu pöördus "Mozarti usku" juba lapsena. Pianist on öelnud: "Seitsmeaastase poisina sain elamuse, mis mu edasist elu tugevasti mõjutas. Kuulsin esimest korda Mozarti "Väikest öömuusikat". Mind vapustas selle muusika ilu ja täiuslikkus". Nüüd saab publik nautida täiuslikkust Randalu Mozarti esitustes.
  Klaverikontsert nr 22 on loodud 1785.aastal, mil Mozarti kontserditegevus Viinis oli kõige elavam ja tema heliloojamaine kõrgeim. Eriti hinnatud oli ta klaverivirtuoosina. Sel ajal kirjutas ta parima osa oma 27 klaverikontserdist. Nende esitustel soleeris ta muidugi ise ja just klaverikontserdid võttis Viini publik Mozarti teostest kõige paremini vastu.
  Mozart kirjutas selle žanri kohta: "… kontserdid on midagi liiga raske ja liiga kerge vahepealset; nad on väga säravad, meeldivad kõrvale, olemata sealjuures tühised. On kohti, millest võivad rahuldust saada vaid asjatundjad, ometi peavad ka võhikud nendega rahule jääma, mõistmata ise, mispärast."
  Tervikuna klassitsismiajastule pühendatud kontserdil tulevad lisaks Mozarti klaverikontserdile ettekandele ka Mozarti Kuus saksa tantsu ning Beethoveni Kaheksas sümfoonia.
  Autor: Kersti Inno
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tegelikult oleme me eriolukorras – käitugem siis vastavalt
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Meile on jäetud praeguses koroonakriisis suhteliselt palju vabadust, kuid kui me sellega paremini ümber käima ei hakka, siis võib-olla mitte lõpmatuseni, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Reklaamimüügi TOPi võitja: olime valmis suuremaks kukkumiseks
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Äripäeva reklaamimüügi TOPi võitis Postimees Grupp, mille müügidirektori Taavi Lätti sõnul oldi eelmisel aastal valmis suuremaks kukkumiseks, kuna reklaamimüük sai koroonakriisist tugevalt pihta.
Fotod: varju hoidnud ERIALi niiditõmbajad astusid kohtu ette
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.
Kohe algab Hoiu-laenuühistuga ERIAL seotud isikute kriminaalasjas esimene sisuline arutelu.