BÖRS: USA sulgus miinuses

Tarvo Vaarmets 20. november 2009, 23:08

Hoolimata tugevast lõpuspurdist, sulgusid USA börsid täna taas allpool eelmisi tasemeid. Aktsiate hindu sikutasid alla nii pettumuse valmistanud Delli tulemused kui ka kallinev dollar.

Tugevnev dollar alandab välisnõudlust toorainete järele, kuna viimaseid kaubeldakse peamiselt just dollarites. Samuti survestab tugevam dollar USA eksporti.

Kui Delli kolmanda kvartali kasum kukkus oodatust väiksema käibe taustal 54%, siis elamuehitaja D.R. Horton näitas oma majandusaasta neljandas kvartalis mullusega võrreldes väiksemat kahjumit, kuna ettevõte hindas varasid vähem alla. Hortoni käive kukkus aga koguni 42%.

"Investorid näivat pidevalt vajavat infot majandustaastumise kulgemise kohta," kommenteeris CBIZ Wealth Management Groupi  analüütik Brett D'Arcy. "Me ei ole viimaste päevade jooksul aga taolist infot saanud," lisas ta.

Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas nädala viimase börsipäeva 0,13%-lises miinuses ehk 10319 punkti tasemel, Standard & Poor's 500 kukkus 0,32%, maandudes 1091 punktil. Tehnoloogiaaktsiaid koondav Nasdaq andis tagasi aga 0,50% ja sulgus 2146 punkti tasemel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. November 2009, 23:08
Otsi:

Ava täpsem otsing