Eesti ja Gruusia lihtsustavad investeerimist

Kaisa Gabral 24. november 2009, 11:05

Eesti ja Gruusia vahel sõlmiti täna Thbilisis leping, mis loob soodsamad investeerimistingimused.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas täna Tbilisis Eesti Vabariigi ja Gruusia vahelise investeeringute soodustamise ja vastastikuse kaitse lepingu. Gruusia poolt kirjutas lepingule alla majandusarengu minister Zurab Pololikashvili.

Lepingu eesmärk on luua soodne investeerimiskeskkond. Selleks määrab leping investeerimistingimused (maksete vaba ülekandmine, investeeringute võrdne kohtlemine, õiguste üleminek garantiilepingu korral), loob vaidluste lahendamise korra ning reguleerib investeeringute sundvõõrandamist ja sellega kaasneva hüvitise maksmist. Leping tagab mõlema lepingupoole investoritele võrdse kohtlemise nii kohalike investoritega kui ka mis tahes kolmanda riigi investoritega.

Ministrit saadab Eesti ärimeeste delegatsioon.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2009, 11:05
Otsi:

Ava täpsem otsing