Eurosaadikud nõuavad lennureisijatele pankrotihüvitist

Anne Oja 25. november 2009, 19:22

Reisijad, kes on broneerinud pileti, kuid kelle lennufirma läheb pankrotti, peaksid saama hüvitist ning abi, leidsid Euroopa Komisjoni poole pöördunud Euroopa Parlamendi saadikud.

Kolmapäeval, 25. novembril vastu võetud resolutsioonis rõhutas Euroopa Parlament, et komisjon peaks kaaluma võimalust esitada õigusakti ettepanek, mis tagaks, et reisijaid ei jäeta lennufirma pankroti puhul n-ö saatuse hooleks, ilma majutuse või kojulennuta. Saadikud tegid ettepaneku asutada vajalik hüvitiste reservfond. Kõikide lennuliinide ühes suunas lendavate reisijate puhul tuleks vabade istekohtade olemasolul järgida vastastikkuse vastutuse põhimõtet, mis tagaks, et lennuta jäänud reisijad saaksid koju sõita, edastas Euroopa Parlamendi Infobüroo Eestis.

Alates 2000. aastast on Euroopa Liidus pankrotti läinud 77 lennuettevõtjat. Värskeim näide on SkyEurope, mis läks sel suvel pankrotti ning jättis paljud pileti ostnud reisijad hüvitiseta. Praegu kehtiv EL seadusandlus puudutab piletite müüki ja hindade üheselt mõistetavust (määrus 1008/2008) ning kompensatsiooni reisijaile, kes jäetakse lennult maha (määrus 261/2004). EP saadikute arvates on vaja korrastada ka see osa reisijate kaitset puudutavatest küsimustest, mis on seotud elektrooniliste piletite kompenseerimisega juhul kui lennufirma pankrotistub.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2009, 19:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing