Luman, Kofkin jt toetavad TTÜ õppejõude ja tudengeid 

Kaisa Gabral 25. november 2009, 10:44

Alexander Kofkin, Toomas Luman jpt ärimehed ja ettevõtted toetavad Tallinna Tehnikaülikooli tudengeid ja noori doktorikraadiga õppejõude  üle 2,3 miljoni kroonise stipendiumiga.

Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondi poolt antakse välja üks akadeemik Boris Tamme nimeline stipendium noorele infotehnoloogia eriala doktorikraadiga õppejõule summas 100 000 krooni, üks professor Heinrich Laulu nimeline stipendium noorele ehituse eriala doktorikraadiga õppejõule summas 100 000 krooni, 9 stipendiumit doktoriõppe üliõpilastele, nendest 7 stipendiumi  ? 40 000 krooni ja 2 stipendiumi suuruses ? 50 000 krooni, 18 stipendiumit magistri- ja inseneriõppe üliõpilastele, nendest 12 stipendiumi ? 25 000 krooni ja 6 stipendiumi ? 30 000 krooni, 23 stipendiumit bakalaureuseõppe üliõpilastele, nendest 6 stipendiumi ? 15 000 krooni ja 17 stipendiumi ? 20 000 krooni, 18 stipendiumit rakenduskõrgharidusõppe üliõpilastele, nendest 1 stipendium  5 000 krooni, 2 stipendiumi suuruses ? 10 000 krooni, 15 stipendiumi ? 15 000 krooni.

Vilistlaskogu poolt on määratud kaks 10 000 kroonist Tallinna Tehnikaülikooli Vilistlaskogu Üliõpilasstipendiumi ja üks Peeter Riida nimeline stipendium summas 20 000 krooni.

Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondi ja Vilistlaskogu stipendiume rahastavad sihtsuunitlusega sõlmitud lepingute kaudu:

Olaf Herman eraisikuna, Alexander Kofkin eraisikuna, Toomas Luman eraisikuna, AS ABB, AS Abobase Systems, OÜ Astlanda Ehitus, OÜ Coniery, AS Cybernetica, AS Datel, Eesti Energia AS, Eesti Energia Kaevandused AS, Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS, AS Eesti Raudtee, AS Elion Ettevõtted, AS EMT, AS Ensto Ensek, AS Ericsson Eesti, AS Harju Elekter, Kadaka Varahalduse AS, AS KPMG Baltics, OÜ Linxtelecom Estonia, Lennuliiklusteeninduse AS, AS Merko Ehitus, AS Nordecon International, AS Nordic Contractors (endise nimega AS Nordecon), AS Saku Õlletehas, AS Silberauto, OÜ Skype Technologies, AS Swedbank, AS Tallinna Sadam, AS Tallinna Vesi, AS Teede REV-2, AS Viru Keemia Grupp, AS Väinamere Teenindus.

Toetajate ja sponsorite panust tunnustab Tallinna Tehnikaülikool omistades fondi toetanud füüsilistele ja juriidilistele isikutele alates 2009. aasta järgmised aunimetused:

Kuldsponsori tiitli, annetus vähemalt 250 000 krooni, saab eraisikuna Olaf Herman ning ettevõtetest Elion Ettevõtted AS ja AS Nordic Contractors.

Akadeemik Boris Tamme nimeline stipendium 100 000 krooni, mis määratakse infotehnoloogia või süsteemitehnika teaduserialadel doktorikraadi omavale kuni 35 aastasele õppejõule-teadlasele, otsustati anda TTÜ infotehnoloogia teaduskonna arvutitehnika instituudi vanemteadur, Ph.D filosoofias (infotehnoloogia) Artur Jutman’ile.

Professor Heinrich Laulu nimeline stipendium 100 000 krooni, mis määratakse ehitusteaduserialadel doktorikraadi omavale kuni 40 aastasele õppejõule-teadlasele, määrati TTÜ ehitusteaduskonna keskkonnatehnika instituudi kütte- ja ventilatsiooni õppetooli dotsent, Ph.D filosoofias (energiakeskkond) Hendrik Voll’ile.

Eraldi on avatud Mati Jostovi nimeline stipendiumifond ja Paul Kogermani nimeline stipendiumifond, mida on toetanud nii eraisikud kui ka ettevõtted. 

 Kaheksateistkümnendat aastat toetavad Tallinna Tehnikaülikooli Arengufond ja Vilistlaskogu edukaid tehnikatudengeid ning noori doktorikraadiga õppejõude  stipendiumitega. 2009. aastal on stipendiume antud välja kogusummas 2 330 000  krooni, millest 1 755 000  krooni antakse kätte sel kolmapäeval. Toetuste eesmärgiks on aidata kaasa üliõpilaste õppimismotivatsioonile ja akadeemilise personali järelkasvule Tallinna Tehnikaülikoolis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. November 2009, 14:27
Otsi:

Ava täpsem otsing