BÖRS: Aasia aktsiaturud kukuvad

Tõnis Oja 26. november 2009, 10:18

Aasia aktsiaturud kukuvad tänu dollari nõrgenemisele jeeni suhtes 14 aasta madalaimale tasemele, sest nõrk dollar on kahjulik eksportööridele.

Tokio börsi Nikkei indeks langes 0,62 protsenti 9383,24 punktini, Hongkongi börsi Hang Sengi indeks kukkus pea kaks protsenti. Jeeni kurss kerkis täna hommikul 86,30 jeenini dollar, mis on saareriigi valuuta kõrgeim tase alates 1995. aasta juulist.

MSCI Aasia Vaikse ookeani aktsiaindeksi koosseisu aktsiatest oli iga tõusja aktsia kohta kaks langejat, kirjutab Bloomberg. Alates 9. märtsist on indeks kerkinud tervelt 67 protsenti ning nüüd toimub mõningane konsolideerumine.

"Praegu on toimumas määral kannatlikkuse mäng," kommenteeris olukorda turgudel varahaldusfirma Ausbil Dexia fondijuht Paul Xiradis.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. November 2009, 10:18
Otsi:

Ava täpsem otsing