• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtjatele paistab Ukraina keeruline

  "Meil ei ole Ukrainaga otseseid suhteid, tulime rohkem maad kuulama," rääkis Toom Tekstiil Nonwovens OÜ juht Riho Uusmäe. Tema sõnul huvi suhteid luua arvatavasti isegi oleks. Toom Tekstiil on tegev Venemaal ja Valgevenes, rääkis Uusmäe, aga Ukraina tundub isegi veel keerulisem.
  ASi Viisnurk juhatuse esimees Andres Kivistik rääkis, et kuigi Viisnurga tütarettevõte juba müüb mööblit ja ehitusmaterjali Ukrainasse, tuli ta seminarile peamiselt ennast täiendama ja kuulama, kuidas teistel läheb. "Ärimahtu kavatseme kindlasti kasvatada," märkis ta tütarettevõtte ärist Ukrainas rääkides.
  Ettevõttel, kes alles kavatseb Ukrainasse minna, soovitab Kivistik välja mõelda, kuidas valuutariske maandada. "Praegu ma soovitaks arvestada sellega, et valuutakursi risk on väga suur, millega võib suuri kahjumeid saada veel lähiajal. Loomulikult on seal bürokraatia väga kõrgel tasemel ja kõik asjad venivad ja kannatust on vaja," lisas ta. Siiski rõhutas Kivistik, et tegemist on suure riigiga ja äri on seal täiesti olemas, ning arvas, et sinna tasub minna küll.
  "Väikest kasu ikka sain. Igasugune suhtlus on kasulik," hindas ta ürituselt kuuldud infot.
  Välisministeeriumi esindaja Margus Solnson rääkis Eesti Kaubandus-Tööstuskoja seminari kuulama tulnutele, et Ukraina majandus järgnes maailmamajanduse kriisile 2008. aasta sügisel ning erinevad sektorid kogesid langust 10-60 protsendini, välja arvatud põllumajandus. "Veebruaris oli nullpunkt, mil SKT miinus oli kõige suurem, samuti kukkus kinnisvara hind ning metallisektor sai kannatada," rääkis Solnson ning lisas, et pärast seda hakkas toimuma stabiliseerumine.
  Majanduse taastumist on Solnsoni sõnul Ukrainas oodata 2010. aasta teises pooles või 2011. aastal. 2010. aastal ootavad riiki ees valimised. Eelarve tasakaal on veel küsimärgi all, kuna 2009. aasta eelarvesse plaaniti hüppelist sotsiaalkulude kasvu, millega sai eelarvesse juba ette prognoositud miinus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.