BÖRS: Dubai vari jõudis ka Tallinna börsile

Tõnis Oja 27. november 2009, 16:55

Tundub, et Dubai võlakriisi vari jõudis ka Tallinna börsile, sest siinsel aktsiaturul toimus täna päris korralik langus.

Aktiivseimalt kaubeldi Olympic EG ning Tallinki aktsiatega. Olympic EG aktsia hind kukkus 5,3 protsenti 11,11 kroonini ning Tallinki aktsia hind jäi eilsele tasmele. Olympic EG aktsiatega sooritati sadakond tehingut ning käibeks kujunes 2,4 miljonit krooni. Tallinki aktsia käive oli 7,0  miljonit krooni.

Suurim kukkuja oli siiski ehituskontserni Nordecon aktsia mis odavnes 5,6 protsenti 26,60 kroonini. Eile sai suurem avalikkus teada, et suuromanik Toomas Luman müüs selle kuu keskel 4,6 miljoni krooni eest Nordeconi aktsiaid. Nordeconi käive oli 373 tuhat krooni.

Eile pärast börsi sulgemist kolmanda kvartali majandustulemused avaldanud Tallinna Kaubamaja aktsia hind langes 1,5 protsenti 61,49 kroonini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. November 2009, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing