USAs seisti ka 20 tundi poesabas

Romet Kreek 27. november 2009, 18:56

USAs on ostuhullus nimega must reede käimas. Ostlejad said osa allahinnatud teleritest, sülearvutitest ja robothampsteritest Best Buy, Targeti ja Toys 'R' Us müügikohtades New Jersey's Texaseni, kirjutas Bloomberg.

Wal-Mart Stores meelitas rahvamasse kohale 298 dollarilse Hewlett-Packardi sülearvutiga, mida hakati müüma juba kell 5 hommikul. Suurima elektroonikamüüja Best Buysi uste taga olid juhatuse esimehe Brian Dunni sõnul varahommikul mullusest pikemad sabad. 

41aastane Eihab Elzubier leidis, et 20 tunnine sabas ootamine säästab temale tuhat dollarit. Ta plaanis osta 42tollise Samsungi teleri 547,99 dollariga, Compaqi sülearvuti 179,99 dollariga, Sony sülearvuti 399,99 dollariga, lisaks tarkvara ja muid vidinaid.

„Ma teen seda oma pere pärast,“ ütles veoautojuhi ametit pidav Elzubier Põhja-Carolina osariigis Greensboros Best Buy poesaba eesotsas. Ta saabus järjekorda eile hommikul kell 9, seistes sabas naise, ema ja õega.

Walmart jättis poed lahti ööseks, et ostlejad saaksid kell 5 hommikul osta 3 dollarit maksvaid pidžaamasid ja 15 dollarilisi Miley Cyrus teksapükse. Maailma suurim jaekaupmees langetas mõnede mänguasjade hinnad viiele dollarile.

48aastane arveametnik Ohio osariigist Rittmanist ajas tagasi parima väärtusega kaupa sõites poest poodi.

„Tavaliselt on mul selleks ajaks mustal reedel juba ostukäru kaupa täis,“ tunnistas ta. „Nüüd on mul võib-olla vaid 10 dollari eest hoolega valitud erilisi asju. Kulud on aina suurmad ja raha aina vähem.“

Kella 6 hommikul oli Chicago Taubman Centersi Woodfield Malli 12 000 kohaline autoparkla 35 protsenti täis, mis on hea tulemus võrreldes mullu sama aja 28 protsendise täituvusega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2009, 11:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing