Ettevõtja: ajagem Tallinn pankrotti!

Anne Oja 01. detsember 2009, 18:07

Väikeettevõtja Martin Helme ütles, et soovitab Tallinna sarnaselt priiskava omavalitsuse pankrotti ajada.

Martin Helme rääkis maksudest järgmist.

Vanasti tehti nalja, et maksu hakatakse küsima ka hingamise eest, aga see on teatud ringkondades juba jutuks, et küsida n-ö väljahingamise maksu, CO2 eritamise eest. Mina olen suur maksude vastane ja leian, et makse peab võimalikult vähe olema, et neid oleks lihtne maksta.

See, et kohalikud omavalitsused makse võtavad, on suhteliselt haruldane. Täna oli juttu kohalikust luksusmaksust, automaksust ja paadimaksust. Arvan, et siin võib suhteliselt kahepalgelist retoorikat kuulda. Kohaliku luksusmaksu eesmärk pole mitte vähem tarbima suunata, vaid ikka kohaliku omavalitsuse kukrut täita. Ega paat ja auto pole ka luksus ja kõige eest on korra või isegi rohkem juba makstud.

Ajaloos on ju olnud soolamaks, habememaks ja peamaks, kuid need kuuluvad minu arvates pigem keskaega. Isegi kui hakata siin maksude teemal fantaseerima, on hirm, et äkki tehaksegi need ära!

Ma pole küll väga kuulnud, et poliitikud praegu väljahingamismaksust räägiksid, kuid Inglismaal on rohelised välja käinud idee anda kõigile kohustuslik kaart, kuhu peale oma tarbitud kütus, toit ja muud kulud märkida ning selle järgi CO2 eest maksta.

Ma ikka ütlen kõigile, kes seda vähegi kuulata tahavad, et registreerige end Tallinnast välja ja ärge andke Tallinnale ilma võitluseta ühtki krooni. Sellisel moel priiskav omavalitsus tuleks nii ruttu pankrotti ajada, kui võimalik, ja sellest oleks kõigile kõige rohkem kasu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. December 2009, 21:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing