BÖRS: Wall Street alustamas positiivselt

Tõnis Oja 03. detsember 2009, 16:05

Bank of America üllatav teade kavatsusest maksta valitsusele tagasi 45 miljardit dollarit päästeprogrammi raames antud laenu lennutas aktsia hinna eelkauplemisel 4,5 protsenti ning kergitas ka indeksite futuure.

Teine turgu mõjutav uudis tuleb meediatööstusest. Nimelt ostab USA üks suuremaid kaabeltelevisioonifirmasid (turuosa on umbes veerand USA maksulisest teleturust) 51 protsenti telekalani NBC aktsiatest tööstuskonglomeraadilt General Electric. Viimane omandas kontrollosaluse telekanalis 1986. aastal.

Tehingu kohta käisid kuuldused juba ammu, mistõttu aktsiate hinnaliikumised eelturul olid üsnagi tagasihoidlikud. General Electricu aktsia hind kerkis 0,31 protsenti, Comcasti aktsia kallines eelkauplemisel veidi üle kahe protsendi.

Muuseas, Comcast üritas viis ja pool aastat tagasi üle võtta Walt Disney Company, mis toona oli väga tugevas juhtimiskriisis.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2009, 16:05
Otsi:

Ava täpsem otsing