Bank of America maksab tagasi valitsuse laenu

Silvia Viidik 03. detsember 2009, 11:18

USA üks suuremaid laene väljastavaid panku Bank of America maksab valitsusele tagasi 45 miljardit dollarit päästeprogrammi raames antud laenu, mis aitaksid vähendada valitsuse kontrolli panga sammude üle, muu hulgas boonuste maksmisel.

Pank maksab tagasi TARP (Troubled Asset Relief Program) raha, müües selle nimel muu hulgas 18,8 miljardi eest väärtpabereid, vahendab Bloomberg. Lisaks plaanib pank müüa 4 miljardi eest varasid ja emiteerib 1,7 miljardi eest piirangutega aktsiaid.

Bank of America sai valitsuselt abiraha kaks korda, mille hulka kuulub ka 20 miljardit Merrill Lynchi ülevõtmisega seotud kulusid. Laenu tagasimaksmine peaks hõlbustama ka uue juhi leidmist, kes peab ameti üle võtma septembris oma lahkumisest teatanud Kenneth D. Lewiselt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2009, 11:18
Otsi:

Ava täpsem otsing