Investor teenis kaevandusfirma aktsiatelt viie nädalaga 44 mln dollarit

Tõnis Oja 03. detsember 2009, 20:37

Riskikapitalist John Paulson võis teenida Kanada kullakaevandusfirma Detour Gold aktsiatega 46,4 miljonit Kanada dollarit (44 mln USD) vähem kui viie nädalaga, kirjutas Bloomberg.

New Yorgis asuv riskifond Paulson & Co omas 31. oktoobri seisuga 10,3 miljonit Detouri aktsiat, millest 8,45 miljonit aktsiat sai ta oktoobris toimunud emissiooniga. Alates 31. oktoobrist on kullakaevandus- ning uuringufirma aktsia hind kerkinud 34 protsenti 17,85 Kanada dollarini.

Paulson, kelle riskifondi maht on umbes 30 miljardit dollarit, on ostnud aktiivselt kullakaevandusfirma aktsiaid. Nii on temast saanud AngloGold Ashanti suurim aktsionär, kes omab 12 protsenti ettevõttest. Riskifond omab ka Kinross Goldi ning Gold Fieldsi aktsiaid.

Novembris kirjutas Paulson kvartaliaruandes investoritele, et Kanada kullakaevandusfirma Gabriel Resources aktsia hind võib kerkida üle kolme korra pärast seda, kui ettevõttel õnnestub avada kullakaevandus Rumeenias.

„Me usume, et kõikidel aktsiatel on tõusupotentsiaal isegi juhul, kui kulla hind jääb praegusele tasemele, aga need võivad kerkida isegi rohkem, kui hinnad tõusevad,“ kirjutas ta aruandes.

Jaanuaris kavatseb Paulson luua fondi, mis investeerib nii kullakaevandusfirmade aktsiatesse kui ka väärismetalli tulevikutehingutesse. Paulson kavatseb sinna fondi investeerida oma isiklikku raha tervelt 250 miljonit dollarit. 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. December 2009, 20:37
Otsi:

Ava täpsem otsing