Root: Merestel jätkus alati aega õpilastele

Väinu Rozental 07. detsember 2009, 20:19

Uno Mereste oli väga produktiivne teadus- ja muude tekstide kirjutaja ning alati jätkus tal aega ka oma juhendatavate tekstide redigeerimiseks, meenutas audiitorfirma ASi KPMG Baltics partner ja juhatuse liige Andres Root, kes on olnud Mereste õpilane, aspirant ning kolleeg.

„Mereste raiskas palju oma kallist aega selleks, et ta õpilased õpiksid eesti keeles hästi kirjutama,“ rääkis Root. „Ta nägi vaeva ja redigeeris meie artikleid ning tunnistan, et tänu sellele tekitas ka minus keelehuvi.“ Root toonitas ka Mereste suurt rolli majanduskeele terminoloogia kaasajastamisel.

Kuna Andres Rooti diplomitöö kukkus hästi välja, tegi diplomitöö juhendaja Uno Mereste noormehele ettepaneku jääda tööle tollasesse TPI statistikakateedrisse. Root ja Mereste olid 14 aastat kolleegid, kuni 1990ndate algul läksid nende teed lahku.

Üliõpilasajast meenutas Root eelkõige seda, et Uno Mereste loengutest ei raatsinud keegi puududa. „Ehkki statistika võib paljudele tunduda esimesel pilgul kuiv, olid Mereste loengud äärmiselt huvitavad, intrigeerivad ja loomulikult heas eesti keeles,“ rääkis Root. „Ja muidugi mäletan ma Merestet alati heatujulise ja naerunäolisena.“

Root mälestas eile hinge heitnud majandusteadlast, kunagist Eesti Panga nõukogu esimeest ning riigikogu endist liiget Uno Merestet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2009, 09:53

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing