Narva vutimees võib Ukrainas teenida ligi 100 miljonit

Indrek Kald 07. detsember 2009, 17:05

Narvast pärit Venemaa koondise endist jalgpallurit Valeri Karpinit kutsutakse Ukraina klubi Donetski Šahtar peatreeneriks, kus ta võiks teenida väga suurt raha.

Rikka kaevuritelinna klubi uus peatreener saaks palka kuus miljonit eurot ehk ligi sada miljonit krooni aastas, kirjutas Õhtuleht. Šahtari praegune peatreener Mircea Lucescu hakkab 2010. aasta suvel arvatavasti juhendama Ukraina koondist, seega vajatakse juhendajat alles järgmisest hooajast.

Karpin töötab endise koduklubi Moskva Spartaki peadirektorina ning viimati täitis hooaja teisel poolel ka peatreeneri kohuseid. Äsja teenis Karpin treenerilitsentsi ning võiks nüüd ametlikult saada Spartaki peatreeneriks, kuid Šahtari pakkumine võib narvalase jaoks olla ahvatlevam.

40aastane Valeri Karpin on sünnijärgne Eesti kodanik, aastast 2003 võttis ta ka Eesti passi. Karpinite perekond pärineb Peipsi põhjakaldalt Iisaku ja Alajõe valdadest, algeselt kandis perekond nime Karp. Karpinil on ka Hispaania kodakondsus.

Lapsepõlves mängis ta jalgpalli Narva spordikoolis, Kopli Dünamos, hiljem Tallinna jalgapalliklubis FK Sport (1986-87), Vene klubides Moskva CSKA (1988), Voroneži Fakel (1989), Moskva Spartak (1990-94).

Aastail 1994-2005 mängis ta Hispaania kõrgliiga klubides Real Sociedad, Valencia CF ja Celta Vigo.Aastail 2005-08 elas Karpin Hispaanias Vigos, kus tegutses ärimehena.

Venemaa vutikoondist on Karpin esindanud 72 korda ja löönud 17 väravat. Mitu korda olnud ka koondise kapten.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. December 2009, 07:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing