BÖRS: USA alustamas langusega

Tõnis Oja 08. detsember 2009, 16:06

USA aktsiaturud on tänast kauplemispäeva alustamas langusega, sest investorid liiguvad turvalisematesse varadesse nagu dollar (Sic!) ja valitsuse võlakirjad, kirjutab uudisteagentuur AP.

Juba kolmandat järjestikust päeva on Ühendriikide valuuta tugevnenud, mis alandab toorainete hindu ning selle sektori aktsiaid. Samas muutuvad muu maailma jaoks (ka meie) toorained kallimaks. Tugev dollar tuleb kahjuks ka neile suurettevõtetele, kes teenivad suurema osa tuludest väljaspool Ühendriike.

Pärast tugevat tooraine- ning aktsiate hinnarallit üritavad investorid mõistatada, mis suunas liigub majandus 2010. aastal ning võtta selleks juba positsioonid sisse. Samal ajal on paljud investorid juba investeeringutest välja läinud, et mitte riskida kaotada alates märtsi algusest tehtud suurt tõusu.

USA lääneosariikide suurim pank Wells Fargo teatas, et soovib tagasi maksta riigi finantsabi nii kiiresti kui võimalik, aga ei täpsustanud, kuidas nad kavatsevad seda teha. „Nagu te teate, on see kahepoolne asi,“ lausu ta Goldman Sachsi finantsteenuste konverentsil. Well Fargo aktsia hind langes eelkauplemisel 0,9 protsenti.

Kiirtoidugigant McDonalds teatas, et vähemalt 13 kuud töös olnud restoranide käive kasvas 0,7 protsenti. USAs kahanes müük 0,6, Euroopas kasvas 2,7 ning Aasias, Aafrikas ning Lähis-Idas langes üks protsent. Aktsia hind kukkus eelkauplemisel 2,3 protsenti.

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. December 2009, 16:06
Otsi:

Ava täpsem otsing