BÖRS: USA kerkib tasa

Silvia Viidik 10. detsember 2009, 17:32

USA aktsiaindeksid on alustanud kauplemispäeva plussis vaatamata ootamatule töötute kasvule eelmisel nädalal, mille silus valitsuse raport kaubandusdefitsiidi vähenemisest.

USA kaubanduskoja andmetel aitas ekspordi kasv vähendada oktoobris defitsiiti 32,9 miljardi dollarini. Ökonomistid ootasid defitsiidi suurenemist. Ekspordi paranemisel võib osa tänu panna nõrgema dollari arvele, mis aitas kasvatada nende ettevõtete kasumeid, kes teevad äri välismaal.

Negatiivsena avaldas Tööjõuamet uute töötute arvu kasvamise eelmisel nädalal, kuigi ökonomistid ootasid langust. Inimeste arv, kes end töötuna arvele võtsid kasvas lõppenud nädalal 17 000 võrra 474 000 inimeseni pärast viit eelnevat langusnädalat.

Dow Jones tööstuskeskmine on kerkinud 0,55 protsenti, Nasdaq indeks 0,45 protsenti ja Standard & Poor’s 500 indeks 0,55 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. December 2009, 22:35
Otsi:

Ava täpsem otsing