Reklaamifirma ootab Keskerakonnalt raha

Kadrin Karner 10. detsember 2009, 17:37

Reklaamifirma Idea AD osaniku Mark Eikneri kinnitusel esitasid nad Keskerakonna vastu kohtusse pankrotiavalduse, kuna partei võlad on tekkinud pika perioodi jooksul, nende maksmise vastu aga keegi huvi ei tunne.

"Oleme tõesti pankrotiavalduse esitanud, kuid ei saa kommenteerida lepingulisi üksikasju," ütles Eikner. "Niipalju võin veel lisada, et kohalike omavalitsuste valimisel me Keskerakonda ei teenindanud," lisas ta.

Eikner selgitas, et võlg on tekkinud pika perioodi jooksul. "Vaadake nende aruandeid, sealt te näete, mis on tekkinud aktiivse valimisperioodi jooksul ja ülejäänud on tekkinud muu perioodi jooksul,“ vastas ta küsimusele, kas võlg on tekkinud europarlamendi valimiste ajal või valimistevahelisel mitteaktiivsel perioodil.

Keskerakonna kodulehel olevast 2009. aasta Euroopa Parlamendi valimiste aruandest selgus, et Idea AD on Keskerakonnale osutanud teenust kokku 13 711 krooni ja 60 sendi eest ehk siis Eikneri sõnadest lähtuvalt on pea kogu võlg tekkinud valimistevahelisel perioodil tellitud reklaami eest.

Eikner selgitas, et Ideal mingit huvi Keskerakonna vastu kohtusse minna ei olnud. "See kohtusse minemine on ju viimane käik. Meie tahaks loomulikult seda lahendada hoopis teistmoodi. Me ei taha kuskile kohtusse minna aga me tahame oma raha saada," selgitas reklaamifirma omanik. 

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul ta Keskerakonna pankrotiasja tõsiselt ei võtaks. "Nagu õigusega kursis olevatele inimestele on teada, on pankrot püsiv maksejõuetus ja ma ei ole kuulnud, et Keskerakond selleni oleks jõudnud," märkis ta.

Reformierakonnast rääkides ütles Michal, et nendel olid valimiste arved tasutud juba enne viimaseid kohalike omavalitsuste valimisi. "Tasumata on ca viis miljonit krooni nende valimiste arveid, mille plaanime tasuda," lisas ta.

Kindlasti mõjutab majanduses olev raske aega ka erakondi ja nendele laekuvate annetuste hulka, selgitas Michal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2009, 12:10

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing