Mahehäälne džäss Ameerikast

Signe Sillasoo 11. detsember 2009, 00:00

Kellele meeldib Katie Melua, Norah Jonesi või Helin-Mari Arderi muusika, sellele peaks ilmselt sobima ka Philadelphiast pärit noore lauljatari Melody Gardot' uus albumitäis mahedat džässi, mis on siiski kõigi mainitud artistide loomingust mingi erilise miski poolest väga erinev. See on täis vaheldumisi nii mõnusat rahu kui ka kaasakiskuvat tempokust. On mõtlik ja unistav. Romantiline ja mahe. Mõnusate orkestreeringutega.

Kuni viimaste lugudeni suudab see plaat pinget hoida ja tähelepanelikult kuulama panna. Laulusõnad, muusika küljeluu, jäävad Gardot' eripärase hääle poolt välja öelduna kõrvu iga lugu kuulates, mis on minu meelest erakordne, sest väga sageli kipuvad nii eesti- kui ka ingliskeelsed mahedates toonides laulukesed kõrvust mööda libisema, ilma et kuulaja sisule sügavamat tähelepanu pööraks. Seekord mitte. Igatahes väärt kuulamine, mis sobib hästi jõuluaega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:05
    Otsi:

    Ava täpsem otsing