BÖRS: USA kõhkleb

Silvia Viidik 11. detsember 2009, 18:44

USA aktsiaindeksid kerkisid kauplemise esimesel tunnil plussi pärast valitsuse raportit novembrikuu jaemüügi tõusu kohta oodatust enam, kuid nüüd on osaliselt ka miinuses.

USA jaemüük kasvas 1,3 protsenti, kuigi ökonomistid ootasid pigem 0,5 või 0,6protsendilist kasvu. Müük paranes enamikes valdkondades, alates sõidukitest, bensiinist kuni esmatarbe- ja tööriistakaupadeni. Vaid rõivaste ja mööbli müük langes.

Lisaks rõõmustas turgu ka Hiina tööstustoodangu 19,2protsendiline kasv aastatagusega võrreldes, mis on rohkem ökonomistide 18,2protsendilisest ootusest.

Dow liikmetest enim, rohkem kui 7 protsenti on kerkinud alumiiniumitootja Alcoa, kelle aktsiahinnale ennustas JPMorgan tõusu 25 dollarile varasemalt 22dollariliselt prognoosilt. Pank põhjendab head tulevikuväljavaadet ettevõtte kasumi kasvu ootustega kõrgemale, kui varem prognoositud, seda tänu kasvavatele metallihindadele.

Dow Jones tööstuskeskmine on kerkinud 0,19 protsenti, Nasdaq on pärast esimest tundi plusspoolel praegu vajunud 0,31protsendilisse miinusesse ning ka Standard & Poor’s 500 indeks on kukkunud 0,01protsendilisse miinusesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. December 2009, 22:27
Otsi:

Ava täpsem otsing