P&G ostab õhuvärskendaja

Silvia Viidik 11. detsember 2009, 17:50

Maailma suurim esmatarbekaupade tootja Procter & Gamble ostab Sara Lee brändi Ambi Pur 320 miljoni euro eest, et ergutada õhuvärskendite müüki ka väljaspool USAd, kirjutab Bloomberg.

Ambi Pur õhuvärskendajad aitavad Procter & Gamble’l tugevamalt kanda kinnitada Euroopas, Austraalias, Aafrikas ja mõnedes Aasia riikides. Brändi müüakse 80 riigis ja juunis lõppenud majandusaastal oli tema käibeks 260 miljonit eurot.

Brändi müüja Sara Lee on erinevaid üksuseid müünud, et keskenduda kohvile ja toidule. Kevadel ütles ettevõte, et kaalub oma majapidamis- ja kehahooldusbrändide müüki. Sügisel nõustus Unilever ostma need 1,88 miljardi dollari eest.

Procter & Gamble saab suurema osa oma 79 miljardi dollarilisest aastasest käibest majapidamistarvetelt nagu Ivoy seep, Pampers mähkmed ja Tide puhastusvahendid. Ettevõte nõustus müüma oma retseptiravimite üksuse Warner Chilcottile 3,1 miljardi dollari eest augustis. Raha eest plaanib P&G arendada uusi tooteid ja teha uusi ülevõtmisi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2009, 12:44
Otsi:

Ava täpsem otsing