Taavi Aas: bussipileti muudab kallimaks aktsiisi- ja maksutõus

Indrek Kald 13. detsember 2009, 09:20

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul on ühistranspordi piletihindade tõstmine tingitud kütuseaktsiisi ja käibemaksu tõusuga kaasnenud kulude kasvust.

"Piletitulu katab ühistranspordile minevast summast vaid umbes 45%," sõnas ta. "Ühistransporti doteeritakse linnaeelarvest koguni 370 miljoni krooni ulatuses. Kui ühistransporti ei doteeritaks, maksaksid sõidukaardid praegusest enam kui kaks korda rohkem," rääkis Aas.

Abilinnapea sõnul võtavad Tallinna elanikuks registreeritud inimesed oma tulumaksu kaudu ühistranspordi kompenseerimisest osa, seega on neile sõidusoodustuse tegemine ehk mittetallinlastele kõrgemate hindade kehtestamine põhjendatud.

"Praegu maksavad mittetallinlaste sõidu Tallinna ühistranspordis osaliselt kinni tallinlased," ütles Aas. Tema ütlusel oleks parim lahendus, kui pealinna naaberomavalitsused kompenseeriksid Tallinnale oma elanike sõidusoodustused Tallinna ühistranspordisüsteemis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    13. December 2009, 09:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing