Exxon haarab gaasiturgu

Silvia Viidik 14. detsember 2009, 16:17

Maailma suurim naftakompanii Exxon Mobil ostab 41 miljardi dollari eest maagaasiettevõtte XTO Energy, vahendab Wall Street Journal.

Ost annab Exxon Mobilile tugevama positsiooni maagaasiäris ning väiksema sõltuvuse naftahindadest ja -tarbimisest. Lisaks lõpetab ülevõtmine spekulatsioonid Exxoni potentsiaalsete ostukandidaatide kohapealt, sest gigant pole pärast kümnendi tagust Mobiliga ühinemist ühtegi suuremat ülevõtmist läbi viinud.

Tehinguga saavad XTO aktsionärid iga aktsia eest 0,7098 Exxoni aktsiat, mis tähendab XTO aktsiale 25protsendilist preemiat reedesest sulgemishinnast. Lisaks aktsiatele võtab Exxon enda kanda XTO 10 miljardi dollarilise võlakoormuse.

XTO on tugev tegija maagaasi väljaõngitsemisel suhteliselt ebatraditsioonilistest kohtadest ning just seda valdkonda peetakse ka potentsiaalselt võimekaks tulevikualaks. Tehing, mille peavad veel heaks kiitma valitsusametnikud ja aktsionärid, viiakse ootuspäraselt lõpule teises kvartalis järgmisel aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2009, 19:43
Otsi:

Ava täpsem otsing