Läti alkoholitootjad: riigil jääb saamata 1,5 mld krooni

Sirje Rank 14. detsember 2009, 12:35

Läti alkoholitootjate hinnangul jääb Läti valitsusel – hoolimata alkoholiaktsiisi tõstmisest tänavu kaks korda – illegaalse alkoholituru kasvu tõttu saamata potentsiaalset maksutulu 68,8 miljonit latti ehk ligi 1,5 miljardit Eesti krooni.

Sellest rahast oleks piisanud, et jätta pensionid 10% võrra kärpimata, vahendab Läti Delfi.

„Kahekordse aktsiisitõusu tagajärjel on legaalse alkoholi turg (õlu välja arvatud) 2009. aastal kahanenud 30%, illegaalne turg aga 19% kasvanud,“ ütles Läti alkoholitootjate assotsiatsiooni juht ning ?? Latvijas Balzams juhatuse esimees Karlis Andersons.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. December 2009, 12:35
    Otsi:

    Ava täpsem otsing