RM: aktsiisitõusust teatamise hea tava unustuses

Kadrin Karner 14. detsember 2009, 08:25

Rahandusministeeriumi tolli- ja aktsiisipoliitika osakonna juhataja kohusetäitja Marek Uusküla sõnul peaksid alkoholitootjad teadma aktsiisitõusust pool aastat ette.

"Hea tava näeb ette seda, et kõik muudatused peaksid olema teada asjaosalistel ikkagi vähemalt pool aastat ette. Tõsi on see, et viimase paari aasta jooksul on see hea tava natukene ära unustatud ja me teeme neid muudatusi suhteliselt lühikese aja jooksud ja suhteliselt lühikese etteteatamistähtajaga. See tekitab probleeme nii riigile kui ka ettevõtjale," selgitas Marek Uusküla ETV saatele "Aeg luubis".

Tulevast jaanuarist tõuseb alkoholiaktsiis 10 protsenti ja tulu prognoositakse sellega üle 2,3 miljardi krooni. Pidades silmas, et alkohoolsete jookide turg on niigi 30protsendilises languses, ei võida aktsiisi tõusust eriti keegi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. December 2009, 08:25
Otsi:

Ava täpsem otsing