Fed jätab intressid usutavasti rekordmadalale

Tarvo Vaarmets 15. detsember 2009, 11:55

USA keskpank peaks selle nädala kohtumisel turuootuste kohaselt intressimäärad puutumata jätma, et sellega tarbijaid ja ärisid laenama ja kulutama ärgitada.

Küsimus on pigem selles, kas Fedi juht Ben Bernanke ja tema kolleegid vihjavad suuna muutuse ajale ehk millal keskpank intresse jälle tõstma hakkab. Eelmisel nädalal vihjas Fed, et intressimäärade kergitamisega kiiret ei ole. Võib küll uskuda, et täna ja homme kestval kohtumisel arutatakse tegevuskava erakordse rahapumpamise lõpetamiseks. Oma otsused peaks Fed teatavaks tegema kolmapäeval.

USA keskpank on vastamisi määrava väljakutsega: kui majandusergutus võetakse liiga vara maha, annab see hoobi taastumisele. Kui aga liiga hilja, võib see tekitada liiga suure inflatsiooni ja uued mullid. Mõlemal juhul võib tekkida uus majanduskriis, vahendas AP.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2009, 11:55
Otsi:

Ava täpsem otsing