Enn Tosso • 15. detsember 2009 kell 21:00

Viljar Arakas vähendas osalust Eftenis 20 protsendile

"Tõsi on see, et detsembris omandas Arendusmaa OÜ, mis on Eften Capital ASi investeeringute juhi Tõnu Uustalu varahaldusettevõte, 15%-lise osaluse ettevõttest ehk 30 001 aktsiat," ütles Arakas.

"See oli minu ja Uustalu vaheline kokkulepe," kommenteeris ta oma osaluse vähendamist. Teistel partneritel on kõigil alla kümne protsendi, lisas ta. Arakase ütlusel andis finantsinspektsioon tehingule eelnevalt ka oma nõusoleku.

Uustalu põhjendas liitumist ettevõtte omanikeringiga usuga Eften Capitali tulevikku. "Olen nõus ennast selle ettevõttega pikaajaliselt siduma," lisas ta. Tema sõnul pakub tänane kinnisvaraturu seis Eften Capitalile häid investeerimisvõimalusi.

Ta märkis, et on omanikuna kindlasti veelgi enam motiveeritud. "Seos ettevõttega on tugevam ning motivatsioon veelgi kõrgem, et leida fondile häid investeeringuid," vastas Uustalu küsimusele, mida tehing tema elus muutis. Tehingu täpsemaid tagamaid ta avalikustama ei soostunud.

Küsimusele, mis rahaga plaanib ettevõte uusi investeeringuid teha, vastas Uustalu, et Eften Capitali juhitud ja finantsinspektsioonis registreeritud investeerimisfond Eften Kinnisvarafond AS teeb investeeringuid fondi investorite investeeringute arvel ning samuti ka projektidesse kaasatavate kommertspangalaenude arvel.

Eften vaatab investeeringuid otsides turul julgelt ringi, märkis Uustalu. Huvi tuntakse erinevat tüüpi ärikinnisvara vastu - alates büroohoonetest kuni tootmiseni, lisas ta.

Hetkel kuum