BÖRS: USA on ostumeeleolus

Silvia Viidik 16. detsember 2009, 19:11

USA aktsiaindeksid on kerkinud pärast raportite avaldamist, mis viitavad taas majanduse vaiksele paranemisele.

USA uute elamute ehitus hüppas novembris 8,9 protsendi jagu oktoobriga võrreldes 574 000 uue koduni aastasel baasil. Väljastatud ehituslubade arv kerkis viimase aasta aja kõrgeimale tasemele, 584 000ni, viidates ehitajate optimistlikele ootustele tuleviku kohapealt. Ökonomistid ootasid lubade arvu kasvu 570 000ni. Elamute ehituse kasv oli kooskõlas ökonomistide mediaanprognoosiga ning järgnes oktoobrikuisele 10protsendilisele kukkumisele.

Samuti kerkis USA tarbijahinnaindeks 0,4 protsenti oktoobriga võrreldes ning vedajateks olid kõrgemad kütusehinnad ja meditsiinvaldkond. Oktoobris langes indeks 0,3 protsenti.

Täna kinnitas ka Föderaalreserv, et jätab baasintressimäära madalaks praeguse nulli ja 0,25 protsendi vahele pikendatud perioodi vältel. Seda vaatamata investorite murele et majanduse paranemise märkide juures võiks ka intressimäärad kerkima hakata.

Tarbijahinna indeksi kasv vastas Bloombergi poolt jälgitavate ökonomistide ootusele. Dow Jones tööstuskeskmine on kerkinud 0,18 protsenti, Nasdaq indeks 0,47 protsenti ja Standard & Poor’s 500 indeks on tõusnud 0,42 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2009, 22:52
Otsi:

Ava täpsem otsing