MS: 2010. aasta lõpuks tõuseb aktsiaturg 8%

Romet Kreek 16. detsember 2009, 11:27

Standard & Poor’s 500 indeks võib tõusta 2010 aasta lõpuks 1200 punktile ehk kaheksa protsenti vahendas Bloomberg Morgan Stanley analüütikute prognoosi.

Nad eelistavad Põhja-Ameerika aktsiaid Euroopa omadele.

USA aktsiaturg teeb tõenäoliselt tipu 2010. aasta algul, sattudes löögi alla teises või kolmandas kvartalis ja tehes tagasituleku aasta lõpus,“ kirjutasid Morgan Stanley strateegid Jason Todd ja Gerard Minack. Põhja-Ameerikasse suhtuvad nad neutraalselt, aga Euroopasse ja Suurbritanniasse negatiivselt, kuna USA aktsiad on vähem avatud valitsuste stressile ning pangad on vähem võimendatud.

S&P 500 ettevõtted peaksid kokku teenima tuleval aastal 77 dollarilise ärikasumi aktsia kohta ning 85 dollarit 2011. aastal.

„See, kuidas ettevõtted suudavad tulemustega esineda, saab olema esimesel poolaastal kõige olulisem eristav faktor aktsiate ja sektorite seas,“ laususid analüütikud. „Seejärel ootame tähelepanu pöördumist kasumimarginaalide jätkusuutlikkusele, kuna kulude kasv hakkab sammu pidama käibekasvuga.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. December 2009, 11:27
Otsi:

Ava täpsem otsing