Euroopa fondid põlgavad raha

Romet Kreek 17. detsember 2009, 11:01

Euroopa aktsiainvestorid on detsembris kärpinud raha osakaalu portfellides nelja aasta madalamale tasemele, kuna optimism majanduse osas on kasvanud kuue aasta kõrgtasemele, selgus Bank of America Merrill Lynch Global Researchi fondijuhtide küsitlusest.

Investorid on kõige pessimistlikumad pankade suhtes, mis on alates märtsist olnud parima esinemisega sektor, vahendab Bloomberg. Investorid ostsid kemikaalitootjate ja mäetööstusettevõtete aktsiaid.

„Euroopa fondijuhid ei taha aasta lõpus raporteerida suurest raha osakaalust ja seetõttu on nad drastiliselt vähendanud raha osakaalu,“ kirjutasid aktsiastrateegid Gary Baker ja Patrik Schowitz. „Ettevõtete kahekohalise kasumikasvu ootus on kah paranenud.“

Stoxx 600 indeksisse kuuluvate ettevõtete kasum peaks Bloombergi poolt küsitletud analüütikute prognooside kohaselt tuleval aastal kasvama 29 protsenti. Selleks aastaks prognoositi kasumite 7,4 protsendist kasvu. Tuleval aastal oodatakse kasumikasvu mootorit toorainetest ja finantssektorist, kus kasumid peaksid kasvama avastavalt 62 ja 61 protsenti.

61 protsenti küsitletud fondijuhtidest ootavad, et tuleval aastal kasvavad ettevõtete kasumid vähemalt kümme protsenti. Novembris oli samasugune ootus 53 protsendil fondijuhtidel.

Suure muutuse tegid alaesindatusest portfellides üleesindatuseni kemikaalitööstuse ja mäetööstuse ettevõtete aktsiad. Pangaaktsiatest pessimistlikumalt suhtutakse vaid kinnisvarasektorisse. Positiivsemaks muututi ka ehitusettevõtete, tarbe- ja püsikaupade tootjatesse.

Euroopa fondijuhtide küsitlus leidis aset 4 detsembrist 10. detsembrini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. December 2009, 07:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing