BÖRS: USA surus plussi

Tarvo Vaarmets 18. detsember 2009, 23:06

Pärast eilset korralikku müümist olid investorid täna taas ostupoolel - kõik USA kolm peamist indeksit sulgusid plussis.

Investorite olid meelejärele eile õhtul avaldatud tarkvarahiiu Oracle tugevad tulemused ja nutifonide valmistaja Research In Motioni kaunid prognoosid. Oracle tulemused viitavad asjaolule, et ettevõtted on taas tehnoloogiaprojektidesse investeerimas.

Oracle teise kvartali puhaskasum kosus 13% ehk 1,46 miljardi dollarini. Ilma mõne kuluta tuli kasumiks 39 USA senti aktsia kohta, analüütikud ootasid aga 36 senti aktsia kohta.

RIMM teatas eile, et käesoleva kvartali käibeks tuleb 4,2 kuni 4,4 miljardit dollarit ja kasumiks aktsia kohta vähemalt 1,23 dollarit. Analüütikud prognoosivad käibeks aga 4,12 miljardit dollarit ja ilma mõne kuluta kasumiks 1,12 dollarit aktsia kohta.

Oracle aktsia hind kallines täna üle kuue protsendi, RIMMi aktsia aga isegi üle 10%.

Dow Jonesi tööstuskeskmine sulgus 0,20% eilsest tasemest kõrgemal ehk 10329 punkti tasemel, laiapõhjaline Standard & Poor's indeks lisas 0,58% ning maandus lõpuks 1102 punktil. Tehnoloogiaaktsiaid koondav Nasdaq lõpetas nädala viimase börsipäeva aga koguni 1,45% eilsest ülalpool ehk 2212 punkti tasemel.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. December 2009, 23:21
Otsi:

Ava täpsem otsing