Vene aktsiad võivad tõusta veel 50%

Romet Kreek 22. detsember 2009, 15:15

Vene aktsiad võivad tõusta tuleval aastal 50 protsenti, kui toorainete hinnad kerkivad ja see toidab majanduse taastumist aastakümne suurimast finantskriisist. Osta tasub Sberbanki, Mobile TeleSystemsi ja X5 Retail Groupi aktsiaid.

50 ettevõtte aktsiast koosnev RTS indeks, mis on tänavu tõusnud 125 protsenti 1420 punktile, võib tuleva aasta lõpuks tõusta 2100 punktile, vahendas Bloomberg Otkritie Financiali analüüsijuhti Vladimir Savovi analüüsi.

“Venemaa sisemajanduse taastumine ei ole täielikult aktsiahindadesse arvestatud,” lisas ta.

Vene aktsiaturu 2010. aastaks prognoositud ettevõtete kasumite alusel hinna-kasumi suhe on 7,2 võrreldes MSCI arenevate turgude indeksi 16,6ga. Kui nafta jääb pealepoole 70 dollarit barrelist, peaks Venemaa aktsiate hinna-kasumi suhe kasvama.

Vene majanduse taastumisest saab hästi osa Sberbanki, Mobile TeleSystemsi ja X5 Retail Groupi aktsiat ostes.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. December 2009, 10:03
Otsi:

Ava täpsem otsing