AUTOD: Uus Sportage on oma nime vääriline

Indrek Kald 26. detsember 2009, 16:46

Kui senine, 2005. aastast tootmises olnud Kia Sportage ei hiilanud eriti oma nimele sarnase välimusega, siis järgmisel aastal debüteeriv uue põlvkonna mudeli juures hakkavad nimi ja välimus kokku minema.

Senisest sportlikum on ka eeldatav jõuallikate valik. Tõenäoliselt oodatuimaks jõuallikaks saab kaheliitrine 184hobujõuline turbodiiselmootor, seda nii manual- kui ka automaatkäigukastiga. Viimane on muuseas täiesti uus, kuuekäiguline.

Teiste jõuallikate osas on info veel segane, siin-seal mainitakse, et seni Sportage kapoti all pesitsenud 2,7-liitrine V6 bensiinimootor asendatakse hoopis nooruslikuma neljasilindrilise jõuallikaga, millel töömahtu nelja silindri kohta 2,4-liitrit. Välistada ei saa ka seda, et mõningate turgude jaoks (näiteks USA) jääb V6 siiski valikusse.

Uus Sportage debüteerib ametlikult järgmise aasta märtsikuus Koreas.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. January 2010, 10:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing