Moskvas suleti hiigelraha pööritanud salapank

Anne Oja 26. detsember 2009, 16:30

Moskvas peeti kinni kaks oletatavat põrandaaluse panga töötajat, salapanga igapäevane käive oli 100 miljonit rubla, vahendas Lenta.

Esialgse uurimisversiooni järgi on üks kinnipeetuist grupi ninamees ja teine reatöötaja. Salapangast võeti ära rohkem kui 100 erineva firma templid, "must kassa" ja arvutid, mida kasutati ebaseaduslikeks tehinguteks. Lähiajal esitatakse kinnipeetutele süüdistus seadusevastases pangapidamises ja rahapesus.

Uurijad oletavad, et salapankurid avasid keskpanga luba omamata mitmetele firmadele arveldusarved, vedasid sularaha ning müüsid ja ostsid valuutat. Seejuures aidati ettevõtetel maksuametnike eest käivet varjata. Raha kanti eraisikute arvetele, mille kaudu see sularahaautomaatidest välja võeti. Pangakaartide ametlikud omanikud teenisid pestud summadelt 0,5%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    26. December 2009, 16:30
    Otsi:

    Ava täpsem otsing