AP: 2010. aasta võib tulla eliitaktsiate oma

Romet Kreek 28. detsember 2009, 16:01

10kuuse aktsiaturu ralli järel võivad investorid hakata otsima spetsiifiliste ettevõtete aktsiad, et panustada uueks aastaks, kirjutab AP.

Analüütikute sõnul võivad nendeks olla suure turuväärtusega ettevõtete nagu näiteks Kraft Foods, IBM ja AT&T. Investorid võivad nendest aktsiates otsida suhtelist turvalisust.

2009. aasta ralli oli valdavalt aktsiate päralt, mis kannatasid finantskriisi jooksul kõige rohkem. Kuid turuosalised peaksid muutuma ettevaatlikumateks ja aktsiaid valivamateks ning eelistama seni turust maha jäänud eliitaktsiaid ehk blue chips'e.

„On ju tavapärane, et kui majandus tuleb surutisest välja, käib käsi eriti hästi neil, mis olid enim müüdud,“ ütles Russell Investmentsi klientide investeerimisstrateegiate direktor Mark Eibel. „Tavaliselt juhtub kuue kuni üheksa kuu pärast see, et kõrgeima kvaliteediga nimed võtavad üle liidrirolli.“

Tänavuste sangarite seas olid Bank of America, mis on 10. märtsi põhjast, kui ralli algas, tõusnud 309 protsenti. Citigroupi aktsia, mis kukkus läbi ühe dollari joonest, tõusis 218 protsenti. S&P 500 indeksis on tänavu seni parimate aktsiate seas kindlustusseltsi Genworth Financiali oma, mis on tõusnud 1208 protsenti.

Seevastu rahaliselt tugevate kompaniide aktsiad ei ole sellist minekut näinud. Pooled Dow Jonesi tööstuskeskmise 30 ettevõtte komponentaktsiatest on tõusnud vähem, kui S&P 500 indeksi 66,5 protsendine tõus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. December 2009, 16:37
Otsi:

Ava täpsem otsing