EAS: Vene turistide huvi Eesti vastu on suurenenud

Kristi Malmberg 28. detsember 2009, 15:10

Huvi EASi korraldatud turismikampaania vastu Venemaal, millega kutsuti Peterburi ja selle lähiümbruse elanikke Eesti suurematesse linnadesse talvepuhkust veetma, ületas kordades eelmiste aastate tulemusi.

EASi teatel külastas kampaania kodulehte kuu aja jooksul 35 000 inimest ning veebiloosimises osales ligi 9000 inimest.

Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatav kampaania „Eesti on lähemal, kui tundub“ keskendus talvepuhkuse veetmise võimalustele Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Eestit reklaamiti Peterburi tänavatel, metroojaamades, ostukeskustes, meedias ning veebis ja raadios ning loositi välja kokku 12 tasuta reisi Eestisse.

„Võrreldes eelmise aastaga tõusis kampaanialehe külastatavus ligi 60 protsenti ja veebiloosimises osalejate arv oli lausa kaheksakordne,“ ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. „Ootuspäraselt tunti kõige rohkem huvi aastavahetuse veetmise vastu Tallinnas, kuid palju uuriti ka Pärnu spaade ning Tartu majutusvõimaluste kohta.“

Mutso sõnul on majanduslangus irooniliselt üheks põhjuseks, miks Peterburi turist Eestisse reisimise vastu suuremat huvi tunneb. „Kallite ja kaugete eksootikareiside ning kõrgema hinnaklassiga Põhjamaade asemel otsitakse lähemaid ja soodsamaid riike,“ selgitas ta.

Riikide hulgas, kust saabub Eestisse kõige enam turiste, on Venemaa olnud viimase üheksa kuu jooksul ainus, mille turistide arv näitab endiselt kasvunumbreid ning kasv on olnud olusid arvestades märkimisväärne – ööbimiste arv majutusasutustes on tõusnud 13%. Möödunud aastal veetis vene turist Eestis keskmiselt 2,5 päeva ning oli sellega kõikide välisturistide seas esikohal.

Eesti, eriti Tallinn, on vene turistide hulgas populaarne aastavahetuse veetmise koht. Mulluse külastajate arvu ning Peterburi reisikorraldajate ja transpordiettevõtete prognooside põhjal võib tänavu oodata Eestisse talvepühi veetma üle 15 000 vene turisti, lisanduvad veel sõprade ja sugulaste juures ööbivad inimesed.

 

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. December 2009, 15:10
    Otsi:

    Ava täpsem otsing