Saksamaa ehitab ulatuslikult raudteid ümber

Anne Oja 28. detsember 2009, 07:51

Saksamaa valitsus on sunnitud raudteevõrku kõvasti ümber ehitama ja laiendama, et toime tulla prognoositava veoste mahu järsu kasvuga.

Eksperdid lähtuvad oma arvamustes sellest, et sajandi keskpaigaks kasvab kaubavedude maht 50%, vahendas Lenta ajalehte Suddeutsche Zeitung. Maanteed ei suuda enesest mõistetavalt sellega toime tulla. Neid ootab täielik häving, kui koormust ei suunata raudteele.

Seetõttu ongi valitsuse plaanis olemasolevaid raudteeliine pikendada ja laiendada ning ehitada uusi.

Raudteede ehituse finantseerimine lahendatakse era- ja riigisektori koostöös, mätkis Saksamaa transpordiminister Peter Ramsauer. Eraettevõtted investeerivad raudtee ehitusse ja saavad hiljem läbisõidult maksu. Selline finantseerimisskeem laieneb vaid raudteed pidi toimuvale kauaveole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. December 2009, 07:52
Otsi:

Ava täpsem otsing