Almunia: pangad peavad abiraha tagastama

Romet Kreek 30. detsember 2009, 17:40

Euroopa Liidu rahandusvolinik Joaquin Almunia ütles Hispaania raadiojaamale SER intervjuus, et abi saanud pangad peavad selle tagasi maskma, vahendas Bloomberg.

„Pidime toetama finantssüsteemi, et see põhja ei läheks,“ ütles Almunia, „kuid seda ei saa küll juhtuda, et avaliku sektori raha on andnud mõne panga teenistusse erinevalt teistest. Samamoodi ei saa me kujutada ette olukorda, et avaliku sektori abiraha jääb igavesti rahandussüsteemi.“

„Oleme erakordses olukorras, kuid olenevalt kasvu kiirusest tuleme me sellest välja,“ jätkas Almunia. „Me peame sellest välja tulema. Tavaolukorras tähendab see, et abi saanud pangad peavad raha tagasi maksma ning mitte hoidma seda endale, et selle arvelt suuremaid kasumeid teenida.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. December 2009, 17:43
Otsi:

Ava täpsem otsing