Tallinn ootab 2010. aastal dividenditulu kasvuks 41%

Raivo Sormunen 30. detsember 2009, 14:05

Tallinna 2010. aasta eelarve näeb ette, et linn teenib dividendituluna 120 miljonit krooni, mida on 41 protsenti enam kui tänavu.

Tallinna linn kavatseb dividenditulu saada AS-ilt Tallinna Vesi, AS-ilt Tallinna Tööstuspargid ja Tallinna Prügila AS-ilt.

Tallinna Prügila sel aastal dividende omanikele ei maksnud. Küll aga maksis ta linnale kahel eelneval aastal omanikutulu vastavalt 7,9 ja 5,3 miljonit krooni.
Prügi ladestamisega tegeleval firmal oli 2008. aasta lõpus likviidseid vahendid 72 miljonit krooni ja jaotamata kasumit 57 miljonit krooni, mistõttu kokkuleppel teise suuromanikuga (Veolia) poleks linnal väga suur probleem Tallinna Prügilast järgneval aastal paarkümmend miljonit krooni välja võtta.

Tallinna Tööstuspargid (endise nimega Lasnamäe Tööstuspark) pole Tallinna linnale dividende viimastel aastatel üldse maksnud. Küll aga liikus 2009. aastal linna rahakotti ettevõtte aktsiakapitali vähendamise teel 5 miljonit krooni ning ülemöödunud aastal 8 miljonit krooni.

Kuna kahest eelnevast firmast väga palju dividenditulu saada pole, jääb linnal põhiline lootus AS Tallinna Vesi peale, millelt on ta kahel eelneval aastal teeninud vastavalt 86,4 ja 79,8 miljonit krooni.
Juhul, kui veefirma maksaks järgmisel aastal välja kogu käesoleva aasta puhaskasumi (mis võib orienteeruvalt ulatuda 320 miljoni krooni juurde), oleks linnal võimalus teenida umbes 110 miljonit krooni dividenditulu ja täita oma dividenditulu eesmärk.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    01. January 2010, 17:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing