Dollar lõpetab aasta miinuses

Silvia Viidik 31. detsember 2009, 17:40

USA dollar on aasta viimasel kauplemispäeval suuremate valuutade vastu langemas, kui investorid taas dollarist eemale tõmbuvad, vahendab investeerimisportaal MarketWatch.

Dollari indeks langes täna 0,30 protsenti 77,68 punktile, kuigi detsembris kerkis valuuta 3,6 protsenti. Sellel aastal sammu dollar 4,3protsendilise languse poole. Selle kuu tõus indeksis on esimene alates juunist ja suurim alates jaanuarist. Eelmisel aastal kerkis dollar 5,9 protsenti, selleaastane langus on väikseim alates 1995. aastast.

Viimastel nädalatel on dollar positiivselt reageerinud majandusandmete paranemisele, mis on traditsioonilisele suhtele jälle lähemal ning eemal selle aasta suhtumise märksõnast, milleks on riski-isu. Pärast kriisi sügavamate orgude ületamist, said investorid majanduse paranemise järel jälle jõudu dollarist eemale astuda ning asusid investeerima suuremat tootlust pakkuvatesse varadesse nagu aktsiad ja arenevate turgude varad. Kindlasti ka kuld.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. December 2009, 17:40
Otsi:

Ava täpsem otsing