Indrek Kald • 27. mai 2010 kell 13:38

Tarbijakaitse: teenused Tallinnas kordades kallimad

Teenused on Tallinnas kordades kallimad kui mujal Eestis, selgus tarbijakaitseameti hinnamonitooringust, mis viiakse läbi seoses euro tulekuga.

Tarbijakaitseameti hinnavaatlus on luubi alla võtnud näiteks kingsepa-, juuksuri-, toitlustus- ja taksoteenused. Samuti vaadeldakse hinnakirju nii pangateenuste kui ka parkimise puhul. Üles märgitakse ka autokütuse hinnad.

Teenuste hinnad on linnade lõikes väga erinevad. Näiteks kingsepateenuste puhul maksab kontsapleki parandus Tallinnas pea kolm korda enam kui Kuressaares. Samamoodi on pealinnaga võrreldes kordi odavam juukselõikus näiteks Viljandi vaatlusalustes ilusalongides. Tallinnas maksab naiste juukselõikus Intersalonis keskmiselt 382 krooni, Viljandis Meie Salongis aga 85 krooni. Pealinnas on kallim ka toidukohtades müüdav tass kohvi. Seal maksab see keskmiselt 15-25 krooni, Viljandis seevastu 9-10 krooni.

Seoses Eestis kavandatava Euroopa ühisraha kasutuselevõtuga viib tarbijakaitseamet aprillist alates läbi laiendatud hinnamonitooringut, kuhu on lisatud hulga uusi toote- ning teenusenimetusi. Hindu jälgitakse viies linnas: Tallinnas, Tartus, Viljandis, Jõhvis ja Kuressaares.

Hetkel kuum