Anne Oja • 28. mai 2010 kell 15:16

Tasuline parkimine laieneb Kalamajja

Tallinna tasulise parkimisala laiendamine Põhja-Tallinnas asuvasse Kalamajja on tingitud vajadusest parkimiskoormust vähendada, teatas Raepress.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul ületas parkimiskoormus Kalamaja piirkonnas kriitilise piiri. Kohalikud elanikud kannatavad eelkõige kaugematest Tallinna ja Harjumaa piirkondadest kesk- ja vanalinna suunduvate inimeste sõidukite tõttu, kuna nende parkimiskohad on nn „sissetungijate“ poolt hõivatud.

„Kalamaja elanik ei pea kannatama sellepärast, et nende koduasum on kesklinnale kõige lähemal. Lähtudes võrdse kohtlemise printsiibist, tuleb Kalamaja elanikele tagada analoogne võimalus sõiduki parkimiseks, nagu see on teistel kesklinna lähialade nagu Uue-Maailma ja Kadrioru elanikel,“ selgitas Harjo.  

Hetkel kuum