Kadrin Karner • 2. juuni 2010 kell 5:06

Kohtuotsus võttis riiklikult lepitajalt töö

Kui valitsus halduskohtu eilset otsust edasi ei kaeba, peab Henn Pärn 1. juulist oma ameti maha panema. Tüliõun küpses mullu, kui valitsus määras kokkuleppeid rikkudes riiklikuks lepitajaks tööandjate kandidaadi.

Tallinna halduskohus rahuldas eile Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO) kaebuse riikliku lepitaja määramise protseduurireeglite rikkumise kohta, vahendas Õhtuleht.

"Loomulikult on valitsusel seda võimalik vaidlustada. Aga juhul, kui apellatsiooni ei esitata, jõustub otsus 1. juulil," selgitab EAKLi esimees Harri Taliga.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur ütleb, et tal on vaja kohtuotsus läbi lugeda, neljapäevasel valitsuse istungil ehk ka kohtu põhjendusi tutvustada ja alles siis saab otsustada, kas valitsus kaebab selle edasi.

 

 

Hetkel kuum