Anne Oja • 3. juuni 2010 kell 16:28

Euroopa Komisjon tahab reitinguagentuure kontrollida

Euroopa Komisjon tegi ettepaneku reitinguagentuure käsitlevate eeskirjade muutmiseks, et enda sõnul finantskriise ennetada ja finantssüsteemi tugevdada.

Reitinguagentuuride puhul tahab komisjon tagada Euroopa tasandil tõhusa ja tsentraliseeritud järelevalve ning suurema läbipaistvuse, et kõigil reitinguagentuuridel oleks juurdepääs samale teabele. Muudatused parandaksid reitinguagentuuride kontrolli, suurendaksid nende omavahelist konkurentsi ning tõhustaksid investorite kaitset, teatas Euroopa Komisjon täna.

Kavandatud muudatuste kohaselt antakse uuele Euroopa järelevalveasutusele ainukesena õigus teostada järelevalvet ELis registreeritud reitinguagentuuride üle. See hõlmab ka tuntud reitinguagentuuride (nt Fitch, Moody's ning Standard & Poor's) Euroopa tütarettevõtteid.

Hetkel kuum