Anne Oja • 5. juuni 2010 kell 13:21

Katastroof!

Riigi enamusosalus ettevõtetes viib alati ümberjagamisele ja on päris kiire katastroof, leiab kultuuritegelane ja ajalehe Keskus toimetaja Juku-Kalle Raid.

"Olen seda meelt, et riik peaks ettevõtlusse sekkuma võimalikult vähe ja kui, siis riskide hajutamiseks," vastas Raid Äripäeva küsimusele, mis  ettevõtted võiks Estonian Airiga sarnaselt veel ära riigistada.

"Riigil võiks olla osalus mingites ettevõtetes, näiteks vee-ettevõtetes, kuid mitte enamusosalus. See viib alati ümberjagamisele ja on päris kiire katastroof," selgitas Raid.

Astmelise tulumaksuga sarnast ümberjagamist võrdles Raid olukorraga, kus tellid sööklas prae ja sinu järel toidupoolist ostev inimene võtab võileiva, kuid kokk otsustab sinu prae pooleks teha ning paneb pool praadi võileivale.

Hetkel kuum