8. juuni 2010 kell 19:28

GM kutsub tagasi 1,5 miljonit autot

General Motors teatas teisipäeval ligikaudu 1,5 miljoni auto tagasikutsumisest, kuna autode tuuleklaasivedelikku soojendav küttekeha võib süttida.

GM-i ohutusdirektori Jeff Boyeri sõnul eemaldab firma autodelt küttekeha, kuna küttekehi tootnud firma ei tegutse enam, mistõttu ei saa küttekeha parandada või täiustada. GM maksab igale kliendile 100 dollarit, kelle autolt küttekeha eemaldatakse, vahendab Reuters.

Tagasikutsumisele kuulub suur arv erinevaid mudeleid valmistatud vahemikus 2006-2009, teiste seas Cadillac Escalade, Escalade ESV ja EXT, Cadillac DTS ning Hummer H2. Teatavasti loobus General Motors eelmine aasta Hummerite tootmisest seoses firma pankrotijärgse restruktureerimisega.

Lihtne arvutus näitab, et GM võib kannatada ligikaudset kahju kuni 150 miljonit dollarit, juhul kui kõik autoomanikud teenindusse pöörduvad.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum