Meelis Mandel • 8. juuni 2010 kell 9:33

Oponent Björn Wahlroosist: "wannabe-rich"

Soomes tekitas suurt vastukaja Sampo kontserni juhi Björn Wahlroosi eilne avaldus lõpetada vaeste toetamine, mida nimetatakse ka wannabe-rich stiiliks.

Nii on riigiteaduse doktori Matti Tuomala sõnul Wahlroosi sõnad inetu "lati alt läbi jooksmine", samuti on Soome online-lehtede lugejakommentaarid kohati väga ründavad.

Tuomala ütluse kohaselt on Wahlroosi sõnad "allpool kõike". "See ei edenda diskussiooni ühiskonnas," ütles ta. "Maksumaksjad ja riik on Wahlroosi teinud rikkaks, kuid ta on tänamatu, kes seda ei mõista," lisas Tuomala.

Wahlroos näib Tuomala sõnul olevat "suur kangelane Soomes sellisele wannabe-rich seltskonnale". Kui Wahlroos on olnud Soomes viimaste aastakümnete maksude alandamise üks suuremaid eestkõnelejaid, siis Tuomala selle mõtteviisi suurimaid kriitikuid.

Lugejakommentaarides pandi muuhulgas pahaks Wahlroosile mullu antud riiklikku põllumajandustoetust, mida mees sa kokku 221 000 eurot. Samuti peeti mehe avaldust liiga mustvalgeks. Eelmine kord sai Wahlroos pealkirjadesse, kui ta mullu sügisel pani ette Soome arenguabi lõpetamise.

Hetkel kuum